جزئیات سوال
پاسخ ها
محمدتقی صادقی
۱۴۰۳/۰۳/۰۶ ۱۵:۳۰
با درود
کاربر محترم؛ پاسخ همکاران محترم و بخصوص جناب باقری کامل بوده و راهگشای مشکل شما می باشد..
مؤید باشـید..
سیامک محمودنژاد
۱۴۰۳/۰۳/۰۵ ۲۰:۴۶
با سلام
کاربر گرامی در چنین مواردی ماده 560 قانون ایین دادرسی کیفری تعیین تکلیف کرده و همکار محترم آقای باقری نیر در این خصوص مفصلاً راهنمایی کرده اند.
احمد باقری
۱۴۰۳/۰۳/۰۵ ۱۷:۵۲
با سلام کاربر گرامی طبق ماده 560 قانون آیین دادرسی کیفری که مقرر داشته است؛ «شاکی و متهم بابت هزینه انتشار آگهی، ایاب و ذهاب گواهان، حق الزحمه کارشناسان، مترجمان و پزشکان و سایر اشخاصی که به تشخیص مقام قضائی احضار میشوند، وجهی نمی پردازند و هزینه های مذکور از اعتبارات مربوط به قوه قضائیه پرداخت میشود.
اما هرگاه اقدامات مذکور بنا به درخواست شاکی صورت گیرد، شاکی باید هزینه مقرر را مطابق قوانین و مقررات و تعرفه های مربوط، در مهلت تعیین شده، پرداخت کند. در صورتی که شاکی ملزم به پرداخت هزینه مذکور باشد و از پرداخت آن امتناع کند، هزینه مذکور از اعتبارات مربوط به قوه قضائیه پرداخت میشود و مراتب به اطلاع دادستان میرسد تا به دستور وی و از طریق اجرای احکام مدنی، با توقیف و فروش اموال شاکی، با رعایت مستثنیات دین، معادل هزینه پرداخت شده اخذ و به حساب مربوط در خزانه داری کل واریز شود. در هر صورت از متهم هیچ هزینه ای اخذ نمیشود.»
تبصره 1- در صورتی که به تشخیص مقام قضائی، شاکی قادر به پرداخت هزینه های فوق نباشد، هزینه از اعتبارات قوه قضائیه پرداخت میشود.
تبصره 2- در موارد فوری به دستور مقام قضائی، اقدامات موضوع این ماده، پیش از پرداخت هزینه مربوط انجام میشود.
ساره صافی
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ ۱۶:۲۰
با سلام اگر نظریه کارشناس داده شده باشد که قاضی نمی تواند نظریه را تاثیر ندهد و اگر هنوز کارشناس نظریه خود را به دادگاه ارائه نداده باشد با ارائه درخواست از دادگاه بخواهد تا کارشناس از طرف کانون وکلا تعیین گردد
نرگس محمودی
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ ۱۲:۴۶
با سلام اگر نظریه کارشناس داده شده باشد که قاضی نمی تواند نظریه را تاثیر ندهد و اگر هنوز کارشناس نظریه خود را به دادگاه ارائه نداده باشد طی یک درخواستی از دادگاه بخواهد تا کارشناس معاضدتی برای این پرونده تعیین شود