جزئیات سوال
پاسخ ها
سيد روح اله معزي
۱۳۹۵/۰۲/۳۱ ۱۶:۰۵
سلام تا قبل از صدور حکم قطعی می توان درخواست تامین خواسته را مطرح کرد. البته پیشنهاد می کنم اگر از خوانده اموالی در دسترس هست اقدام کنید .چون در صورت عدم وجود اموال یا بی اطلاعی شما از ان ،عملا از صدور قرار تامین خواسته نفعی نمی برید. ضمن این که اگر طلب شما مستند به سند رسمی نباشد ،حداقل 12 درصد از خواسته را هم باید به عنوان خسازت احتمالی به حساب سپرده دادگستری تودیع نمایید که این مبلغ علاوه بر هزینه دادرسی می باشد.ضمن این که اگر مستند دعوایتان سند رسمی نباشد باید برای دادگاه محرز شود که خواسته در معرض تعدی یا تفریط است .
مستندات قانونی توسط همکار محترم ارسال شده است .
سودابه تائبی
۱۳۹۵/۰۲/۳۱ ۱۴:۰۴
با سلام
کاربر گرامی قرار تامین خواسته به دو صورت صادر میشود :1. مواردی که صدور قرار تأمین خواسته، بدون گرفتن تأمین یا خسارت احتمالی از خواهان صادر می شود.
2.مواردی که صدور قرار تأمین خواسته مستلزم دادن تأمین از سوی خواهان است.
به موجب ماده 108 ق. آ. د. مدنی خواهان می تواند در موارد زیر از دادگاه درخواست تأمین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: اگر دعوا مستند به سند رسمی باشد یا خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد و یا اسناد تجاری واخواست شده (بند ج ماده 108 ق. آ. د. مدنی.
در خصوص شما اگر مشمول هیچکدام از موارد فوق الذکر نمیباشد بعد از ارائه دادخواست تامین خواسته دادگاه پس از اخذ تامین از خواهان درخواست خواهان را میپذیرد و قرار تامین خواسته صادر میشود.
زمان درخواست تامین خواسته میتواند قبل از طرح دعوا،یا همزمان با تقدیم دادخواست اصلی یا در جريان دادرسي تا وقتي كه حكم قطعي صادر نشده است باشد : در ضمن دادرسي ، چه در مرحله بدوي ، و چه در مرحله تجديدنظر ، خواهان مي تواند درخواست تأمين خواسته خود را به دادگاهي كه به اصل دعوي رسيدگي مي نمايد ، تقديم نمايد .