جزئیات سوال
پاسخ ها
شیما شهاب
۱۳۹۵/۰۳/۲۱ ۰۷:۲۱
سلام علیکم پیشنهاد میکنم به پروفایل بنده مراجعه نموده و مجددا سوال خود را طرح نمائید.
حسین هوشمند
۱۳۹۵/۰۳/۲۱ ۰۵:۴۸
تبصره-(مصوب17/5/1352) شهرداری در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیه شده مکلف است طبق ضوابط نقشه مذکور در پروانه های ساختمانی نوع استفاده از ساختمان را قید کند. در صورتی که برخلاف مندرجات پروانه ساختمانی در منطقه غیر تجاری، محل کسب یا پیشه و یا تجارت دائر شود شهرداری مورد را در کمیسیون مقرر در تبصره 1 ماده100 این قانون مطرح می نماید و کمیسیون در صورت احراز تخلف مالک یا مستأجر با تعیین مهلت مناسب که نباید از دو ماه تجاوز نماید در مورد تعطیل محل کسب یا پیشه یا تجارت ظرف مدت یکماه اتخاذ تصمیم می کند.
این تصمیم بوسیله مأمورین شهرداری اجراء می شود و کسی که عالماً از محل مزبور پس از تعطیل برای کسب و پیشه و یا تجارت استفاده کند به حبس جنحه ای از شش ماه تا دو سال و جزای نقدی از پنج هزار و یک ریالتا دههزارریالمحکومخواهدشدو محل کسب نیز مجدداً تعطیل میشود.
دائر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله و دفتر مهندسی وسیله مالک از نظر این قانون استفاده تجاری محسوب نمی شود.
حسین هوشمند
۱۳۹۵/۰۳/۲۱ ۰۵:۳۷
بر اساس تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداری، شهرداریها موظف گردیدهاند درمناطق مسکونی از دائر کردن شغلها وصنوفی که جنبه تجاری دارد جلوگیری نمایند و مراتب را درکمیسیونهای ماده صد مطرح
نمایند .
اینکه بنیاد فرهنگی واقعا مالک هست یا مستاجر ؟ و اینکه موضوع فعالیتشان تجاری یا فرهنگی هست تابع اساسنامه و با تشخیص کمیسیون مربوطه میباشد ؟
سيد روح اله معزي
۱۳۹۵/۰۳/۲۰ ۲۱:۰۹
سلام استفاده اداری از واحدهای مذکور طبق قانون مانعی ندارد . اما چنان چه هر یک از مالکین مشاعی مانع استفاده دیگر مالکین از قسمت های مشترک ساختمان بشود یا استفاده وی از واخد اختصاصی به نحوی باشد که مخل آسایش دیگر مالکین باشد و باعث ایجاد مزاحمت برایشان شود حق طرح سکایت برای واحدهایی که مورد مزاحمت قرار گرفته اند محفوظ است
درباره عدم تفکیک و صدور سند بایستی علیه فردشنده طرح دعوا کنید . برای راهنمایی در خصوص تنژیم شکایت و دادخواست ،قرارداد خریدتان را از طریق پروفایل شخصی بنده ارسال کنید
سودابه تائبی
۱۳۹۵/۰۳/۲۰ ۲۱:۰۱
با سلام
براساس قانون از هر واحد ساختمانی فقط باید طبق کاربرد مذکور در پروانه ساخت استفاده شود. در صورتی که از این ضابطه تخلفی صورت گیرد شهرداری موظف است نسبت به برخورد قانونی با متخلف اقدام کند.
طبق رای وحدت رویه که از دیوان عدالت اداری صادر شده است؛ « سیاق عبارات تبصره ذیل بند 24 ماده 55 قانون شهرداری در باب عدم جواز تخطی از مندرجات پروانه ساختمانی و دائر کردن محل کسب و پیشه و تجارت در محل غیر تجاری توسط مالک یا مستاجر و صراحت منطوق قسمت آخر تبصره مذکور که مقرر داشته "... دائر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله و دفتر مهندسی به وسیله مالک از نظر این قانون استفاده تجاری محسوب نمی شود." مفید اختصاص حکم اخیرالذکر مقنن به مالک و مباشرت مستقیم او در استفاده از حق مذکور است». مقصود این رأی این است که در اینجا فقط و تنها فقط وقتی مالک، خودش از ملک برای این کارها استفاده می کند، می تواند از این امتیاز قانونی بهره مند شود.
ابتدا در خصوص استفاده ی مالک در کاربری تجاری مطمئن شوید سپس جهت اعلام شکایت اقدام نمایید.
محمد تقی میرزابیگی
۱۳۹۵/۰۳/۲۰ ۲۰:۱۲
سلام با توجه به ماده قانونی اشاره شده و طبق تبصره الحاقی ماده صد شهرداری در صورتی که بدون مجوز نسبا به تغییر کاربری اقدام نموده اند میتوانید در خواست پلمپ و تعطیلی واحدها را در خواست نمایید . برای ارائه راهکار مناسب از طریق پروفایل اینجانب تماس حاصل فرمایید